Til innhold

Möt Jens Rutgersson, affärsområdeschef i region väst

Hej Jens! Sedan i höstas är du affärsområdeschef i region väst, som är ett stort fokusområde för Inpli. Men vi är nyfikna på vad du gjorde innan du kom till oss?

”På min förra arbetsplats ­– Iver  ­−  ansvarade jag för alla specialistkonsulter inom Cloudlösningar och för vårt affärsområde i västra Sverige. Jag hade också förmånen att arbeta nära våra leverantörer som Alliance Manager och utveckla vårt erbjudande tillsammans med dem. Jag har jobbat inom konsultbranschen i Göteborg sedan 2002, i olika ledande befattningar.”

Vi kallar oss lite kaxigt för utmanaren inom nätverk och säkerhet. Vad innebär det för dig och varför ska man välja oss?

”Vi är inte störst på marknaden, men vi har valt att vara bäst inom våra områden och vi lyckas genom att ha de vassaste medarbetarna som alltid ser till kundens bästa – som är rätt person på rätt plats, och trivs hos oss! Det vi kallar för Sveriges Bästa Workmatch. Jag är otroligt stolt över den samlade kompetens som vi har på Inpli, där konsulter, tekniker och arkitekter tillhör de absolut bästa på den svenska marknaden. Det känns också väldigt stimulerande att arbeta så fokuserat på våra strategiska områden. Det skapar ett förtroende hos våra kunder med långa relationer som resultat.”

Hur ser du på framtiden inom nätverk och säkerhet? Var ser du Telenor Inpli tre år från nu?

”Säkerhet kommer fortsätta stå högt på våra kunders agendor, där hotbilden hela tiden förändras. Samtidigt höjs kraven på tillgänglighet och användarvänlighet, och en möjlighet att snabbt kunna skala upp eller ner sina miljöer.

Väldigt mycket kan förstås hända på tre år, och samtidigt som det är otroligt utvecklande att se våra tjänster hjälpa kunderna och i slutändan möjliggöra deras affär, är det också en utmaning att hela tiden ligga i framkant. Därför kommer vi att fortsätta följa våra kunder på nära håll och anpassa vårt erbjudande efter deras nya krav och förutsättningar. Kunderna skall alltid känna att de får den bästa lösningen på marknaden av oss, och en personlig leverans – även i framtiden.”

Skulle du säga att den kultur vi har på Inpli är särskilt fördelaktig för våra kunder?

”Absolut! Vi har en kultur där kompetensutveckling och det ständiga lärandet är en naturlig del av vardagen. Vilket kommer kunderna till gagn, eftersom vi verkar i en bransch där förändringar sker otroligt snabbt och kräver att vi hela tiden befinner oss i framkant inom tekniken – men också inom andra områden som exempelvis nya affärs- och införandemodeller. Vi har också en kultur av att jobba nära tillsammans med våra leverantörer och samarbetspartners och kan på så sätt snabbt göra de anpassningar som krävs för våra kunder.

Ser marknaden annorlunda ut i region väst jämfört med andra regioner i Sverige?

”Den ser lite annorlunda ut, eftersom vi har mer tillverkande industri i Göteborg jämfört med våra kollegor ute i landet. Med det följer också många spännande bolag och start-ups inom exempelvis Automotive, AI och i övriga tjänstesektorn. Jag skulle säga att vår region har en perfekt mix av olika branscher och kunder för oss! Och vi jobbar med hela Inplis erbjudande i vår portfölj, så där skiljer vi oss inte mot andra regioner nämnvärt.”

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

”Det bästa med det här jobbet är att ingen dag är den andra lik! Just nu, när vi växer i Göteborg, så lägger jag mycket tid på rekrytering och att säkra nya spännande uppdrag för våra befintliga konsulter. Tillsammans med säljarna försöker jag också nå ut till nya kunder med vårt erbjudande. Ett viktigt arbete är också att hela tiden säkerställa att våra befintliga kunder är nöjda med sina leveranser och projekten vi levererar. Vi är ett grymt team på Inpli där vi jobbar tillsammans för att få detta att hända!”

Avslutningsvis, vad driver dig? Vad är din passion?

”Jag har en tidigare karriär som lärare och jag drivs fortfarande av att se människor lära sig nya saker, utvecklas och lyckas över tid. Det gäller både anställda och kunder. Självklart är det mycket stimulerande att jobba ihop med alla duktiga kollegor på Inpli och tillsammans jobba hårt och målmedvetet mot de mål vi satt upp. Att få vara en del av det är fantastiskt!”

Tack för pratstunden, Jens!

Vill du veta mer om Jens och region väst nås han på e-post och mobil +46 (0) 735 95 78 11

Servicedesk

+46 (0)8-410 231 17

Kontakta oss

+46 (0)8 410 23 100