Til innhold

Möt John Lahander, Head of Infrastructure, som blev Årets Driver hos oss!

Till att börja med John, varför blev du Årets Driver 2019?

Jag är själv chockad över detta. Men jag tror det har att göra med att jag verkligen gillar förändringar, och jag tycker att det är viktigt att försöka trycka på allt positivt som förändringar kan medföra. Jag tror att de genomförs bäst när alla trivs och brinner för vad de gör.

Och sen kanske det här med Årets Driver har att göra med att jag ibland pratar för fort också. Folk tror att jag är stressad, men jag är bara så engagerad! Haha.

Du jobbar som Head of Infrastructure hos oss – berätta lite mer!

Mitt uppdrag är att få alla härliga individer som jobbar inom leverans, support och teknisk utveckling samt vår projektledningsgrupp att utvecklas och trivas, och på så sätt tillsammans ge våra kunder en förstklassig service och upplevelse av våra tjänster.

Vad har du för bakgrund? Vad gjorde du innan du kom till Inpli?

Jag har en teknisk bakgrund och är nätverks- och kommunikationsarkitekt i grunden. Jag har jobbat med alltifrån support till att vara konsult. Jag har jobbat med projektledning och haft olika chefsroller. Innan jag kom till Inpli hade jag en sejour på IKEA. En viktig grej jag tog med mig därifrån var krävande kunder, något jag själv också var. Därför är det så viktigt att vara tydlig i sin kommunikation och dokumentation. Det ska inte finnas utrymme för tolkningar.

Beskriv en typisk dag på jobbet för dig!

En typisk dag består av affärsmöten, drift- och leveransmöten och kund-, projekt- och utvecklingsmöten. Möten, möten, möten, alltså. Haha. Och det låter ju inte särskilt kul, men som tur var så är det inte så många typiska dagar hos oss på Inpli. Det händer i stort sett något nytt varje dag. Det dyker upp nya affärsmöjligheter, vi ställs inför nya problemställningar och måste hantera kundeskaleringar och resurshanteringar osv. Och det gillar jag! Det är ju det som får en att utvecklas.

Vad ser du mest fram emot i höst? Vilka utmaningar ser du?

Vi har många spännande projekt som rullar igång under hösten, både kundprojekt och interna projekt. Den stora, härlig utmaningen blir att hitta nya fantastiska medarbetare så att vi kan fortsätta leverera med samma höga standard, som vi alltid gjort.

Varför ska man välja oss som leverantör?

Vi har kunden i fokus, korta beslutsvägar och lång erfarenhet inom nätverk och säkerhet. Tillsammans med Telenor har vi dessutom en enorm styrka och potential som gör att vi kan erbjuda helheten inom konnektivitet till våra kunder.

Vad är det bästa med ditt jobb? Vad driver dig?

Helt klart kombinationen av teknik, affärer och ledarskap! Det som alltid driver mig är förändringsresan och utvecklingen av personal. Vi har så många härliga medarbetare som bara växer och växer och bidrar i vår resa!

Tack John, för samtalet!

Servicedesk

+46 (0)8-410 231 17

Kontakta oss

+46 (0)8 410 23 100