Til innhold

Styrelsen för Telenor Inpli AB utser ny VD och vässar strategin

Carl-Fredrik Lidman utses till ny VD och ersätter därmed Andreas Ferm från 1 december 2018. Skiftet sker i samband med att Telenor Inplis strategi renodlas mot nätverk och säkerhet i kombination med ett ökat fokus på den svenska marknaden och samarbete med Telenorkoncernen.

– Styrelsen är väldigt glada över att kunna tillsätta Carl-Fredrik Lidman som VD, Carl-Fredrik är en stark ledare med rätt kompetens och energi att ta företaget in i nästa tillväxtfas, säger Mats Almgren, Styrelseordförande, Telenor Inpli.

Telenor Inpli blir Telenorkoncernens utmanare inom nätverk och säkerhet på den svenska marknaden. I kombination med den starka position Telenor Sverige har inom telefoni och UC får Telenor ett väldigt starkt helhetserbjudande.

– Genom att låta Telenor Inpli bedrivas som ett självständigt bolag i ett nära samarbete med övriga koncernen, får vi det bästa av två världar. Dels kan vi skapa ett helhetserbjudande för våra kunder, dels kan vi fortsätta vara flexibla och snabbfotade, vilket behövs inom nätverk och säkerhet, fortsätter Almgren.

– Det är en stor ära att få följa med Telenor Inpli in i nästa utvecklingsfas i rollen som VD. Vi befinner oss i en riktigt spännande tid, och det ska bli otroligt spännande att få ta bolaget till nästa nivå. Målet är tydligt, Telenor Inpli ska vara ett av Sveriges ledande företag inom nätverk och säkerhet. Med den kompetens som finns inom konsultverksamheten i Telenor Inpli, de tjänster vi har sedan tidigare och de mer operatörsnära tjänsterna, kan vi skapa unika erbjudanden till våra kunder, säger Carl-Fredrik Lidman, tillträdande VD, Telenor Inpli.

– Det är givetvis med blandade känslor jag väljer att lämna ett fantastiskt företag som Telenor Inpli och alla otroligt duktiga medarbetare. Jag är stolt och glad över den resa vi tillsammans gjort, och det känns extra bra att lämna över till Carl-Fredrik som jag känner väl och vars kapacitet jag har stor respekt för, säger Andreas Ferm, avgående VD Telenor Inpli.

 

För mer information, kontakta:
Andreas Ferm, VD på Telenor Inpli
Telefon: 0705879750
E-post: andreas.ferm@telenorinpli.se

Servicedesk

+46 (0)8-410 231 17

Kontakta oss

+46 (0)8 410 23 100