Til innhold

Telenor Inpli lanserar SD-WAN

Den digitala omställningen ställer nya krav på svenska företag gällande säkerhet, nätverk och kommunikationslösningar. Nu lanserar Telenor nästa generations nätverk, SD-WAN, som hjälper företag att bli mer flexibla och växa säkert. 

SD-WAN är ett mjukvarubaserat nätverk som tillåter företag att göra snabba anpassningar och förändra sitt nätverk. Ett nytt lokalkontor eller en pop-up-butik kan smidigt anslutas till företagets nätverk, oavsett om det är via 4G eller fiberuppkoppling. 

Enligt uppskattningar finns över 3000 företag i Sverige med minst 50 anställda och tre arbetsställen. Detta är företag som, antingen nu eller framöver, kan komma att vara i behov av en WAN-lösning för att sköta intern och extern kommunikation på ett säkert sätt. 

– Om företaget har flera kontor över landet, kan flexibiliteten i verksamheten vara en nyckel. Många företag har ett agilt arbetssätt i dag och är i ständig förändring – men nätverkslösningarna hänger inte med och man exponerar sig både för uteblivna affärsmöjligheter och andra risker. Gamla nätverkslösningar blir lätt en bromskloss för företag, säger Tomas Flodin, produktägare av SD-WAN. 

Hjälper företag att växa säkert
SD-WAN innebär också ett säkert sätt för företag att växa. Genom integrerade skyddsfunktioner står företaget skyddat från skadlig kod och attacker oavsett hur kontoret är anslutet till nätet. Dessutom kan företaget skydda data och applikationer nära sina användare. 

– Företag är ofta mål för cyberattacker och behöver därför veta om uppkopplingen är tillförlitlig – det kan SD-WAN se till att den är. Med den nätverkslösningen skyddas företagets information oavsett om den skickas inom nätverket eller till en molntjänst, säger Tomas Flodin. 

Telenors SD-WAN-tjänst lanseras för företagskunder den 17 juni 2019 och blir en del av Telenors nätverksaffär. SD-WAN kommer spela en stor roll i Telenors arbete och utbud av säkerhetslösningar och olika uppkopplingsmöjligheter. För mer information om lanseringen, läs på Telenors företagssida eller kontakta Tomas Flodin. 

Experten Tomas Flodins tips: Så kan SD-WAN hjälpa ditt företag 

1. Maximal flexibilitet för att optimera kostnad, prestanda och mobilitet: Företagets nätverk måste kunna svara upp mot verksamhetens snabba förändringar – oavsett om det gäller expansion, nya arbetssätt eller nya applikationer som tas i bruk. Därför kan varje kontor anslutas till företagets nätverk med valfri uppkoppling. Det kan vara fiber för optimal prestanda eller mobil uppkoppling för maximal rörlighet – det som än passar ditt företag och er kostnadskalkyl. 

2. Med säkerheten i fokus
Nya säkerhetshot är ofta en utmaning för IT-avdelningar. I Telenors SD-WAN är de avancerade säkerhetsfunktionerna en integrerad del av nätverket, vilket skyddar data och applikationer. 

3. Anpassning till en hybrid värld
Företag genomför en förflyttning av sina IT-miljöer till molntjänster – både publika och privata. Samtidigt finns behov av egen serverkapacitet. I en så hybrid värld behöver 

applikationer hanteras utifrån de bästa förutsättningarna och med SD-WAN styrs de bäst beroende på omständighet. 

4. Full kontroll över ditt nätverk
Nätverket är ofta en kritisk resurs för verksamheten. Därför ställs allt högre krav på visibilitet: Kontroll och insyn över vad nätverket används till av användarna. I Telenor SD-WAN får kunden tillgång till en kundportal, där man får full kontroll över vilken trafik som går i nätverket och kan följa upp prestanda och kvalitet. 

Kontakt
Tomas Flodin, Portfolio Manager, Telenor Inpli
Tel: 073-441 71 24
E-post: Tomas.Flodin@telenorinpli.se 

Telenor Företag har tillsammans med Telenor Inpli tagit fram SD-WAN-tjänsten. Telenor Inpli erbjuder den digitala infrastruktur som företag och verksamheter behöver för att digitalisera, arbeta innovativt och skapa nya affärsmöjligheter. De levererar också verksamhetskritisk IT-infrastruktur och bidrar till att utveckla viktiga samhällsfunktioner. 

Telenor Företag Telenor erbjuder flexibla kommunikationslösningar för företag – oavsett bransch och storlek. Här hittar du tjänster och information för dig som är företagare. Läs mer på www.telenor.se/foretag/.

Om Telenor Group Telenorkoncernen, Telenor Group, är en internationell leverantör av kommunikationstjänster inom tele-, data- och media, och finns på 13 marknader i Norden, Central- och Östeuropa samt Asien. Koncernen är en av världens största mobiloperatörer med 214 miljoner mobilabonnemang i sina konsoliderade verksamheter (2016), en omsättning på 131 miljarder norska kronor (2016) och cirka 33 000 anställda. Telenor är noterat på Oslo Børs (TEL). Läs mer om Telenor Group på www.telenor.com 

Servicedesk

+46 (0)8-410 231 17

Kontakta oss

+46 (0)8 410 23 100