Til innhold

Vi satsar stort i Sverige och Skandinavien

Vi satsar stort i Sverige och Skandinavien – köper svenska Network Services

Oslo/Stockholm 30 januari 2017) För att komma ännu närmar kunderna och serva dem över landsgränserna stärker vi vår svenska satsning genom att köpa den svenska nätverks- och säkerhetsspecialisten Network Services. Vi kommer efter köpet att ha omkring 460 medarbetare och en total omsättning på 1,6 miljarder NOK, varav den svenska marknaden kommer att utgöra c:a 20 procent. Ambitionen är vidare tillväxt i Sverige och Skandinavien

Transaktionen genomförs så snart godkännande från konkurrensmyndigheterna föreligger.

– Detta är ett strategiskt viktigt köp på vår väg mot att bli en skandinavisk systemintegrator med enhetlig kundservice över landsgränserna. Vi ska hjälpa våra lokala, nordiska och internationella kunder med att plocka ut vinsterna som ökad digitalisering ger i form av innovationskraft och företagsutveckling under de kommande åren, säger VD Eivind Hauglie-Hanssen.

Network Services är ett specialföretag inom data- och telekommunikation. Företaget etablerades 2004 och har i dag 120 anställda i Stockholm, Göteborg och Malmö och omsatte 295 MSEK 2016. Företaget erbjuder kundanpassade lösningar och “managed services” inom nätverk och IT-säkerhet och certifierade konsulttjänster inom data- och telekommunikation.

Vi etablerade Daxcom i Sverige 2013. Företaget arbetar nära tillsammans med Telenor Sverige och de har tillsammans fått flera stora kontrakt.
Köpet av Network Services gör att vi som skandinaviskt företag och Telenor stärker vår position och vårt utbud inom nätverk, säkerhet och konsulttjänster på den svenska företagsmarknaden.

– Genom att slå ihop Daxcom och Network Services får vi en profil och ett tjänsteutbud i Sverige som sammanfaller med den vi redan har på den norska marknaden. På samma sätt som Telenor och vi i Norge har samarbetat bra för kundens bästa kommer nu svenska och skandinaviska kunder att få samma möjligheter säger Hauglie-Hanssen.

Fredrik Svensson, VD i Network Services, menar att transaktionen är helt rätt vägval för Network Services och deras kunder:

– I vårt interna strategi- och marknadsanalysarbete har vi sett trender som pekar i riktning av en ändrad konkurrensbild, med aktörer som levererar en helhet till kunderna och en teknikutveckling som går i samma riktning. På sikt hade detta kunnat bli en utmaning för en nischaktör som vi. Med den analysen och efter dialog med oss om vad vi tillsammans kan göra, har denna sammanslagning och det nya ägarskapet vuxit fram som en väldigt bra och kraftfull möjlighet för våra kunder, medarbetare och ägare.

– Köpet innebär en stark strategisk satsning på den svenska och skandinaviska marknaden. Network Services, Telenor Sverige och vi har kompletterande tjänster och produkter som samlas så att kunderna kan erbjudas helhetslösningar – och så att vi kan serva våra kunder där de är, över landsgränserna. När många aktörer nu bedriver outsourcing eller offshoring stärker vi hellre den skandinaviska insatsen. Vårt fokus är att vara nära kunderna och känna till och lösa deras behov. Vi vet att kunderna anser det attraktivt att tjänster och lösningar produceras där de levereras, säger Hauglie-Hanssen.

– Vi ska vara en partner för våra kunder, då följer vi med när de behöver oss. Med köpet av Network Services har vi lagt en solid grund för att betjäna våra kunder i hela Skandinavien, avslutar Hauglie-Hanssen.

 

För mer information, kontakta:

Administrende direktør (VD) Eivind Hauglie-Hanssen i Norge, mobil 982 15 295
Administrerende direktør (VD) Fredrik Svensson i Sverige, mobil +46734120310

 

Servicedesk

+46 (0)8-410 231 17

Kontakta oss 

+46 (0)8 410 23 100