Til innhold
Kjell och Company valde Telenor Inpli som strategisk partner

Framtidssäkrar nätverket för fortsatt tillväxt

Kjell & Company expanderar snabbt och kan nu stoltsera med över 100 butiker i Sverige och ytterligare 15 i Norge. När det var dags att bygga ett mer kraftfullt nätverk valde företaget Telenor Inpli som strategisk partner – ett beslut som visade sig vara mycket lyckosamt.

Nya butiker innebär fler arbetsplatser som ska kopplas ihop med centrala IT-system. Komplexiteten ökade ytterligare när lagret automatiserades och gjordes mer digitalt. 2011 blev tydligt att Kjell & Company hade växt ur sin befintliga nätverkslösning. Något behövde göras och det var bråttom:

– Vi hade ett enkelt upplägg som vi behövde byta ut innan nätverket havererade, berättar Martin Knutson, IT-chef på Kjell & Company. För att kunna fortsätta expansionen behövdes ett skalbart och driftsäkert nätverk.

«Redan under vårt första möte med arkitekten ritade vi upp hela planen för framtiden, med en klar och tydlig målbild. Vi började i rätt ände, la upp en strategi och en struktur som vi har hållit oss till.»

 

Martin Knutson, IT-chef på Kjell & Company

Strategiskt samarbete med tydliga mål

För att lägga upp strategin inledde Kjell & Company ett samarbete med Telenor Inpli en konsult kom in som teknisk arkitekt tidigt i projektet.

– Redan under vårt första möte med arkitekten ritade vi upp hela planen för framtiden, med en klar och tydlig målbild. Vi började i rätt ände, la upp en strategi och en struktur som vi har hållit oss till, säger Martin.

Tack vare strategiarbetet kunde projektet genomföras i princip utan nertid. Med butiker och lager som har öppet sju dagar i veckan, året om, går det inte att sätta verksamheten på paus. Kunderna förväntar sig snabb och proffsig service, oavsett om köpet sker online eller i fysisk butik; på en vanlig tisdag eller Black Friday.

En viktig del var att investera i ökad prestanda innan flaskhalsar började uppstå. Nästa steg var att öka säkerheten med nya brandväggar från Fortinet. Resultatet: Trygg säkerhet utan försämrad prestanda eller funktionalitet.

 

Från fysiska till virtuella switchar

Valet av teknisk leverantör föll på Juniper Networks. Tekniken med Virtual Chassis gjorde det möjligt att skapa en virtuell switch av fysiska switchar – utan att de måste finnas i samma kopplingsskåp. Junipers operativsystem JUNOS bidrog också till ökad flexibilitet och tillgänglighet.

 

Minimala svarstider med 10G

Designen bygger på en tydlig avgränsning mellan Campus, Datacenter och Edge. Designen möjliggör utbyggnad och förändring av en del av nätet utan påverkan på andra delar. All trafik kontrolleras av en säkerhetsplattform vilket ger full kontroll av vilka applikationer som körs i nätverket och vilka som faktiskt utnyttjar dem.

Nätverket har idag aggregerade 10G-kopplingar mellan de olika delarna och inom Datacenter. Allt för att säkerställa hög kapacitet och god tillgänglighet samt redundans utan märkbara avbrott. Givetvis har nätet multipel 10G-kapacitet och minimala svarstider genom säkerhetsplattformen som kontrollerar trafiken mellan de olika delarna.

Servicedesk

+46 (0)8-410 231 17

Kontakta oss 

+46 (0)8 410 23 100

Håll dig uppkopplad

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna, trendspaningarna och inbjudningar till våra events.

Vi har mejlat en bekräftelse till dig. Klicka på länken i mejlet för att aktivera din prenumeration.