Til innhold
IPV6

IPv6

Föregår den framtida digitaliseringen

Framtidens internetprotokoll som möjliggör IoT

IPv6 är det nya sätt som internetenheter kommunicerar med varandra på. Det föregår också den framtida digitaliseringen. För de flesta verksamheter kan det vara en bra idé att börja förbereda sig på övergången till IPv6 redan nu, inte bara för att det ger tillgång till många fler IP-adresser men också för att internets fortsatta utveckling är beroende av att världen ställer om sig till IPv6.

Varför ska man välja IPv6?

IPv6, eller version 6 av internetprotokollet, är det senaste sättet som internetenheter kommunicerar med varandra på. IPv6 är arvtagaren till version 4 av internetprotokollet (IPv4). Den viktigaste drivkraften bakom övergången till IPv6 är att åtgärda kapacitetsproblemet med minskande antal IPv4-adresser och eliminera dagens begränsningar. I takt med att fler och fler enheter kopplas upp mot internet blir tillgången till IP-adresser allt viktigare. IPv4-adresserna för det ursprungliga IP-adressprotokollet för internet, IPv4, är på väg att ta slut.  Begränsningen av tillgången till tillgängliga IP-adresser skapar svårigheter för en del företag. Lösningen är det nya internetprotokollet IPv6.

Nätverk

Vi bistår kunder med planläggning och vägledning vid migreringsprojekt. Vill ni få reda på mer?

Kontakta oss

Fördelar med IPv6

Alla de stora innehållsleverantörerna och nätoperatörerna i världen har redan börjat använda IPv6.

  • – Framtidsinriktat
  • – Löser IPv4-kapacitetsproblemet
  • – Eliminerar dagens begränsningar
  • – Praktiskt taget obegränsat med IPv6-adresser
  • – IPv6 möjliggör vidare utveckling av internet

Skräddarsydd IPv6-kurs

För ändringen till IPv6 krävs kompetens inom både IPv6 och samexistens med IPv4 genom så kallad dual stack-teknik. I vår kurs ges den introduktion till IPv6 som är nödvändig, och vi förevisar hur man på enklast möjliga sätt kan introducera IPv6 i samexistens med IPv4.

Kursen är på 1 eller 3 dagar och kan hållas på ert företag eller i våra lokaler.

Läs mer om våra andra nätverkstjänster

Servicedesk

+46 (0)8-410 231 17

Kontakta oss 

+46 (0)8 410 23 100